CoNVENȚIA NaȚionalĂ
17 Noiembrie 2018
WonDERLAND CLUJ RESORT

RomÂniA CreȘtinĂ
 În Europa

00
Zile
00
Ore
00
Minute
00
Secunde

DESPRE CONVENȚIE

Lideri creştini, elite profesionale și cetățeni din toate colțurile țării (inclusiv diaspora) se reunesc pentru a afirma trei principii axiomatice de acțiune civică și socială:

1. România este o ţară occidentală datorită creştinismului şi nu în pofida creştinismului. Orientarea euroatlantică a țării noastre e crucială pentru securitatea și prosperitatea poporului român.

2. Creștinii nu se retrag în catacombe, ci, dimpotrivă! La 100 de ani de la Marea Unire, 3,5 milioane de români şi familiile s-au exprimat în favoarea valorilor creştine, aflate astăzi sub asaltul globalist și secularist. Vocea acestora trebuie să fie respectată, nu doar auzită.

3. Chemăm la unitate pe toți ambasadorii valorilor creștine din România și diaspora. America și Europa postbelică s-au fondat pe valorile civilizației Decalogului. Iată de ce reprezentanți ai tinerei generații vor proclama la Cluj nevoia de solidaritate a creștinilor în acțiunea socială care apără astăzi viața, libertatea, familia și proprietatea.


VORBITORI

Constantin Necula

PREOT 

Mihai Neamțu

SCriitor

Radu Moraru

realizator TV

Marian Cioceanu

președintele Bio România

Ioan Bolovan

PRORECTOR UBB

Ioana Picoș

actriță

Matei Dobrovie

deputat independent

Avram Fițiu

prof. univ. USAMV

Florin Ianovici

Pastor

PROGRAM

Partea I

9:00 - 10:30 Înregistrări participanți

10:30 - 11:00 Saluturi 

 

Partea a II-a

11:00 - 12:00 Discursuri scurte invitați 

 

Partea a III-a

12:15 - 14:00 Dialog Pr. Constantin Necula și Mihai Neamțu

Moderator Cristian Curte

VIZIUNE

De ce organizăm această întâlnire?


Pentru că trebuie să fie din ce în ce mai auzită vocea creștinilor. Dacă în 1918 toată suflarea românească, intelectualitatea și liderii spirituali, au proclamat ca într-un gând Marea Unire, după 100 de ani ne întâlnim la Cluj, împreună cu oameni de cultură, dascăli, studenți, antreprenori, lideri spirituali, liber profesioniști, diplomați, jurnaliști și oameni simpli, pentru a consolida bazele creștine ale României într-o Europă a națiunilor libere.


Obiectivul întâlnirii


Convenția Națională va genera o platformă de comunicare a valorilor creștin-democrate, dar și un context de afirmare a unei noi generații de lideri, dornici să mărturisească adevărul Evangheliei aflat sub asaltul agendei seculariste, al relativismului moral și al propagandei globaliste.


Ce apărăm?


Libertatea de conștiință, viața și demnitatea persoanei, familia și interesul superior al copilului, pluralismul și proprietatea privată. Îmbrățișăm Civilizația Iubirii împotriva ideologiilor urii, bazându-ne pe decență, dialog și respectul aproapelui.


De ce acum?


Referendumul din 6-7 octombrie a adus la un loc creștinii din toate confesiunile și românii de toate etniile în jurul valorile supreme comune. De aceea, trebuie să păstrăm această unitate și să fim relevanți în luarea deciziilor importante pentru naţiune.

Peste 3,5 milioane de concetățeni vor să așeze principiile de viață creștine la temelia reconstrucției materiale și spirituale a ţării noastre. Sute de mii de români din diaspora înțeleg din ce în ce mai mult, și ne transmit și nouă, cât de importantă este cultura creștină pentru o Europă unită.


Ce tip de organizație suntem?


Convenția Națională este o organizație civică, o platformă națională de comunicare prin care se exprimă unitatea creștinilor. Vrem să apărăm valorile creștine, statul de drept și școala românească de imixtiunea radicalismului neomarxist.


Ce urmează după Convenție?


Se va înființa Grupul de Strategie și Dezvoltare în care vor fi cooptați în mod voluntar participanții la convenție, prin completarea unui chestionar de implicare. Acest grup are ca misiune formarea și promovarea liderilor de mâine ai României creștine.


Cine sunt organizatorii?


Grupul de organizare a Convenției Naționale este format din lideri care se implică, în mod voluntar, în promovarea valorilor creștine în spațiul public românesc.


Crezul nostru


„Creștinii nu trăiesc deosebiți de ceilalți oameni nici prin pământul pe care trăiesc, nici prin limbă, nici prin îmbrăcăminte. Nu se folosesc de o limbă deosebită, nici nu duc o viață străină. Ei urmează obiceiurile băștinașilor și în ținută și în hrană și în celălalt fel de viață, dar arată o viețuire minunată și recunoscută de toți ca nemaivăzută. Locuiesc în țările în care s-au născut, iau parte la toate ca cetățeni, dar pe toate le rabdă ca străini. Se căsătoresc ca toți oamenii și nasc copii, dar nu aruncă pe cei născuți. Întind masă comună, dar nu și patul. Sunt în trup, dar nu trăiesc după trup. Locuiesc pe pământ, dar sunt cetățeni ai cerului. Se supun legilor rânduite de stat, dar, prin felul lor de viață, biruiesc legile.” (Epistola către Diognet)ÎNREGISTRARE

Va invitam sa completati chestionarul disponibil prin apasarea butonului "Formular România Creștină în Europa" din chenarul de mai jos


Ajută-ne să promovăm evenimentul. Dă un share să afle și prietenii tăi:

INFORMAȚII UTILE

Evenimentul va avea loc la Wonderland Cluj Resort - Sala Grande Vista.


La sală va exista posibilitatea unui serviciu coffee break contra cost la sală. 


Transportul la Wonderland se poate asigura prin:


Servicii taxi individual (0741 356 288; 0744 664 141; 0744 646 663; 0744 930 872)


Accesul în sală al persoanelor care poartă însemne extremiste sau politice sunt interzise!


Fotografierea și filmarea pe durata evenimentului este interzisă. 

Recomandari Cazare

DONAȚII

DONAȚII pentru ​susţinerea proiectelor Convenţiei pot fi făcute


pe platforma Patreon: https://www.patreon.com/Conventia


sau în contul partenerilor noștri cu specificaţia (PENTRU CONVENŢIE):
Clinica Pro Vita, str. Colonia Breaza 22A, Cluj-Napoca, Banca Transilvania
IBAN LEI: RO97BTRLRONCRT00R8331902
IBAN EURO: RO82BTRLEURCRT00R8331902

© 2018 , conventianationala.ro